Енергетики заживили модульні будинки швидкої допомоги на Північній Салтівці

Фото: Харківобленерго

Фахівці АТ “Харківобленерго” побудували систему електроживлення для відділення екстреної медичної допомоги на вул. Метробудівників у Харкові. Раніше відділення було розташоване на базі міської поліклініки №10. Зараз цей медичний заклад не працює через значні пошкодження внаслідок обстрілів Північної Салтівки на початку війни.

Про це Харків Times повідомили у АТ “Харківобленерго”.

Як розповів начальник Центрального району електричних мереж (РЕМ) “Харківобленерго” Сергій Гасюк, працівники його підрозділу зробили кабельний вивід з місцевої підстанції, змонтували нову повітряну лінію до модульних будинків та встановили прилад обліку електроенергії.

“Бригада працювала з використанням спецтехніки, зокрема підйомника. Сама електропідстанція, від якої буде живитися відділення швидкої допомоги, на початку війни постраждала від обстрілів та згодом була реконструйована. В рамках реконструкції було замінено трансформатор та відремонтована сама будівля підстанції”, – зауважив Сергій Гасюк.

За словами директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашти, всередині модульних будинків є усі зручності та обладнання, необхідне для роботи швидкої.

“На базі відділення цілодобово будуть чергувати 10 бригад. У нас вже давно немає територіальної прив’язки, але у першу чергу це відділення забезпечить обслуговування Північної Салтівки, Кільцевої дороги та частини Харківського району”, – зазначив Віктор Забашта.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові почала працювати мобільна амбулаторія, в якій надаватимуть допомогу мешканцям мікрорайонів Салтівки. Будівлю поліклініки №10, де раніше вони отримували медичні послуги, зруйновано ворожими обстрілами.